Music Tour

Onvergetelijke Music Tour Harmonie (2017)
De Harmonie Gorssel-Eefde heeft haar naam eer aan gedaan. We hebben met muzikanten en aanhang echt een harmonieuze en “wunderbare” Tour van 4 dagen door Oost-Duitsland (de voormalige DDR) beleefd.

Onze  Tour had als thema “in de voetsporen van Luther en Bach”. Daarom hebben we op de heenweg de Wartburg en het Bachmuseum in Eisenach bezocht, om vervolgens aan te komen in ons heerlijke hotel te Merseburg, vlakbij Leipzig.

Alles zat mee tijdens dit Hemelvaartsweekend: het prachtige weer, de verbindende buschauffeuse Loes en reisleiding Herman&Sabine, de onderlinge saamhorigheid en er zijn geen nare dingen gebeurd. Daar zijn we met z’n allen heel erg dankbaar voor. We hebben prima optredens verzorgd in Leipzig (2x), Magdeburg (aan de Elbe) en Thale (De Harz), tijdens de terugweg. Een van onze grootste kwaliteiten, nl. flexibiliteit, kwam heel sterk naar boven, vooral toen we bij het laatste optreden in Thale aan picknicktafels moesten zitten in de brandende zon….  En ook daar gebeurde er iets unieks: we werden gedirigeerd door Loes, de buschauffeuse….

Het toeval wilde dat juist in deze dagen op grootschalige wijze werd gevierd dat het 500 jaar geleden is dat Maarten Luther zijn beroemde 95 stellingen op de poorten van Wittenberg heeft geslagen. Uiteraard zijn we daar ook geweest, het gerucht ging dat zelfs de paus (incognito) die ochtend zou komen….

Ook ons dweilorkestje heeft haar internationale debuut mogen maken, en hoe: in een winkelcentrum van Magdeburg werd onze feestelijke vertolking van “Tulpen uit Amsterdam” beloond met een volle zoen op de mond van onze saxofonist door een dame op respectabele leeftijd. Zo “verruckt” was ze met ons…. Hoe gelukkig kan je een mens maken met muziek he… Sowieso een universele taal, dat hebben we wel weer gemerkt.

Na ons mooie optreden in een kerk in Leipzig zijn we serieus uitgenodigd om een volgende keer (volgend jaar??) in Dresden te gaan optreden, samen met een 70-persoons koor. Gastgezinnen worden geregeld…. Hoe mooi om te merken dat de bezoekers onze muziek zo waarderen.

Kortom, een Tour die onze vereniging nog weer hechter heeft gemaakt en die naar meer smaakt!

mt1

mt2

mt3

mt4

Music Tour Oost-Duitsland
Van 25 t/m 28 mei 2017 zal “de Harmonie” Gorssel-Eefde op Music Tour gaan naar Oost-Duitsland. Benieuwd wat we daar precies gaan doen? Hieronder leest u wat onze plannen zijn tijdens dit muzikale Hemelvaartsweekend.

Donderdag 25 mei 2017

We vertrekken ’s ochtends vanuit Gorssel naar Eisenach, waar we een bezoek zullen brengen aan de Wartburg. Hier vond Maarten Luther toevlucht en vertaalde in 1521 het Nieuwe Testament. Na de middag wordt een bezoek gebracht aan het plaatsje Weimar, de stad van Bach, Bauhaus en de dichters Goethe en Schiller. Na dit bezoek gaat de reis naar Merseburg, de eindbestemming voor deze dag.

Vrijdag 26 mei 2017

Deze dag zal de stad Leipzig centraal staan, op zo’n 20 kilometer afstand van het hotel in Merseburg. Tijdens een uitgebreide Leipzig-City Tour zal alles verteld worden over deze stad, bijvoorbeeld over bekende componisten als Bach, Mendelssohn en andere voormalige bewoners van deze stad.
Op deze dag staan twee concerten gepland, om 12:00u op de Augustusplatz en om 16:30u in de Reformierte Kiche.

Zaterdag 27 mei 2017

Deze dag zullen twee plaatsen bezocht worden, namelijk Lutherstadt Wittenberg en Maagdenburg. Eerst zullen we op eigen gelegenheid Lutherstadt Wittenberg verkennen. Vervolgens rijden we door naar Maagdenburg, waar wederom een concert zal worden gegeven, om 15:00u op het centrale podium aan de Elbe. Rond dit concert zal er weer voldoende vrije tijd om ook deze stad te ontdekken.

Zondag 28 mei 2017

Op alweer de laatste dag van de Muziek Tour gaan we naar de Harz. Een minder bekend gebied in Duitsland, maar met niettemin prachtig natuurschoon en de nodige historische stadjes. Bij de Hexentanzplatz, een favoriete plek voor jonge gezinnen, zal “de Harmonie” Gorssel-Eefde een concert geven. Vervolgens zullen we na enige vrije tijd weer in de bus stappen om terug huiswaarts te rijden en hopelijk terug te kijken op een mooie concertreis.

Tijdens de verschillende concerten in Oost-Duitsland zullen we (een selectie van) de volgende stukken ten gehore brengen:

Titel   Artiest/Componist
 Eine feste Burg Ist Unser Gott                      Martin Luther / Hans Leo Hassler
 Arrangement Jan de Haan
 Free World Fantasy  Jacob de Haan
 Concerto d'Amore  Jacob de Haan
 Rolling in the Deep  Adele
 Fusion Factory  James L. Hosay
 2nd Waltz  Dmitri Sjostakovitsj
 Blood, sweat at their best  Björn
 Choral & Rock Out  Ted Huggens
 Latin Celebration  John Tatgenhorst