Nieuws

Oud Papier - iedere 1e zaterdag van de maand - 9.00 uur aan de weg

De Harmonie blijft trouw oud papier ophalen, iets wat we al 40 jaar doen en graag willen blijven doen. 

De inkomsten via oud papier zijn voor onze vereniging van wezenlijk belang. En het geeft ook een leuke vorm van binding met onze vereniging, dat merken we regelmatig.
We blijven rekenen op uw steun!! Hieronder de aankomende data.

6 maart 2021


CompostActie

Het voorjaar is begonnen! U wilt vast uw tuin weer gaan bewerken!

Komt dat even goed uit want De Harmonie gaat op zaterdag 13 maart de bestellingen bij u thuis voor de deur afleveren. Als u belangstelling heeft kunt u nog tot 1 maart een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De verkoopprijs is €6,- per zak van 40 liter. En een zak koemestkorrels voor €17,50. De bestelling wordt afgeleverd nadat de betaling is ontvangen op IBAN: NL87 RABO 0322 3591 71

Zo kunt u De Harmonie ook in Corona-tijden blijven steunen!


Bevrijdingsconcert van de MuziekGolF/

In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Op 2 april 1945 werd Laren als eerste bevrijd. In dit bijzondere jubileumjaar staat de gemeente Lochem van 2 april tot en met 5 mei stil bij 75 jaar vrijheid. De MuziekGoLF organiseert daarom een bevrijdingsconcert op zondagmiddag 19 april 2020 in de Gudulakerk te Lochem.

Dit bevrijdingsconcert zal gegeven worden door een groot orkest bestaande uit leden van de muziekverenigingen die aangesloten zijn bij de MuziekGoLF en staat onder leiding van de bekende componist en dirigent Carl Wittrock. Een mooie en unieke samenwerking tussen alle verenigingen uit de MuziekGoLF èn een bijzondere ervaring om in deze setting een concert te geven.


Enthousiasme bij primeur GoLF-JeugdMuziekFestival

Wat een jeugd en wat een ontspanning vanmiddag in de Heksenlaak te Barchem. Het was hartverwarmend om al die jonge en “oude” talenten te horen spelen. De feestzaal was vol dus de opkomst was groot, zowel van muzikanten als toehoorders. Het was een gezellig muzikaal samenzijn! Vanochtend werd vol overgave door zo’n 50 jeugdleden uit alle GoLF-verenigingen gerepeteerd. Dit gebeurde onder de enthousiaste leiding van dirigent Henk Vruggink. Behalve muziek maken werd er ook samen geluncht en buiten gespeeld. Dat kan allemaal prima op die mooie locatie. De binnen de GoLF met elkaar verbonden muziekverenigingen zijn: Advendo Lochem, Apollo Laren, Harmonie Gorrsel-Eefde, Concordia Eefde, SDG Harfsen, Juliana Almen, Crescendo Barchem en Excelsior Warnsveld. Vanmiddag werd er “live opgetreden” voor het grote publiek! Eerst alle jeugdorkesten afzonderlijk, daarna de Grote Finale van het Grote GoLF-Jeugdorkest. Prachtig om te zien en te horen. Er was ook een heuse jury die op een leuke wijze diverse kinderen hun ervaringen liet delen via de microfoon. “Wat ze het leukst van de dag vonden”? Nou dat was steevast “samen spelen”. Natuurlijk werd er alleen maar opbouwende “kritiek” gegeven en kreeg ieder orkest een heus diploma uitgereikt. De organisatie verliep prima en dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar. Het verbindende karakter van een dergelijk festival verdient een mooie toekomst, evenals onze jeugd!


JMF Lochem (JeugdMuziekFestival Lochem)

Uniek jeugdevenement!

Alle jeugdmuzikanten van de orkesten uit de gemeente Lochem en omstreken slaan samen de handen ineen om een spetterend concert te geven. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.  

Zaterdag 8 februari 2020 zal de jeugd een unieke muziekdag met elkaar beleven, want dan organiseert de stichting "MuziekGoLF" dit Jeugd Muziek Festival op de mooie locatie de "Heksenlaak" bij Barchem.

De dag zal onder muzikale leiding staan van Henk Vruggink. 's Morgens zal er flink gerepeteerd worden en om 14 uur wordt het resultaat daarvan gepresenteerd in de vorm van een concert.

Dit concert is voor iedereen toegankelijk en is natuurlijk met name voor ouders/familie/vrienden/bekenden/buren het moment om eens te horen wat onze jeugd al in zijn/haar muzikale mars heeft. Hier kunt u eindelijk het resultaat horen van alle oefengeluiden van uw buurtkinderen.

Dus: Save the date: 8 februari organiseert de MuziekGolLF het JMF (jeugd muziek festival)

Place to be: Heksenlaak Barchem


De harmonie nodigt muzikanten uit

De Harmonie biedt weer een project aan: nu voor muzikanten die interesse hebben om de komende 3 wintermaanden lekker Harmonie-muziek te willen maken, samen met de huidige orkestleden.

Wat is nu het geval: op zondagmiddag 1 maart 2020 staat ons voorjaarsconcert gepland. Op zich niet iets heel bijzonders, maar wel dat we dit onder leiding van Joop Boerstoel gaan doen. Hij gaat dit concert met ons voorbereiden vanaf 1 december. Dit is dus op projectbasis en in goed overleg met onze “echte” dirigent Jacob Jansen. Jacob had ons laten weten dat hij een lange, verre reis wilde gaan maken in de winter (naar Nieuw Zeeland, familie-bezoek). Dit paste goed in ons beleidsvoornemen om eenmaal per jaar iets op projectbasis te gaan doen. En we hebben Joop bereid/beschikbaar gevonden om dit project muzikaal te leiden.

De 2 dirigenten hebben over en weer al muzikale ideeën met elkaar gedeeld m.b.t. invulling van het concert. Dus daar komt vast wat moois uit. Prachtige stukken als Pompeï en the Beatles staan inmiddels al bij ons op de lessenaar.

Kortom: als je interesse hebt om hieraan mee te doen, klik hier

De kosten bedragen €75,-. Graag bij inschrijving zelf overmaken op IBAN: NL87 RABO 0322 3591 71

Hiervoor krijg je 3 repetitie-maanden bij ons in Gorssel (’t Trefpunt) o.l.v. Joop, met als finale dus het concert op zondagmiddag 1 maart in Eefde of Gorssel. We repeteren iedere maandagavond (van 19.30 uur tot 21.30 uur). Mocht je overwegen om aansluitend lid te willen worden van De Harmonie, dan maken we je dat aantrekkelijk door de 1e 2 kwartalen gratis aan te bieden, mits je dan voor tenminste 1 jaar lid wilt worden.


Een nieuw geluid in Gorssel?

Big band "The Project"

Na de zomervakantie wil de Harmonie starten met een Big Band op projectbasis. Na een 5-tal repetities met dirigent Harry ten Brinke zal op zondag 10 november "The Project" stukken als “My little suede shoes” (klassieker van Charlie Parker), “A night in Tunesia” (origineel van Dizzy Gillespie) en “Careless Whisper” (hit van Wham) laten horen; dit als onderdeel van het (traditionele) “koffieconcert” van De Harmonie in Eefde.

Hierbij is uiteraard een andere bezetting nodig en daarom nodigen wij geïnteresseerden uit om mee te komen doen met dit Big Band project. Dan ontstaat er een mooie mix van orkestleden en projectmuzikanten. We zijn met name op zoek naar trombonisten, trompettisten, saxofonisten en muzikanten voor het combo (gitaar, basgitaar/contrabas, piano, slagwerk). De repetities vinden plaats in Het Trefpunt in Gorssel en wel op de volgende datums:

  • Vrijdag 13 september om 20 uur
  • Zaterdag 28 september om 10 uur
  • Vrijdag 11 oktober om 20 uur
  • Zaterdag 26 oktober om 10 uur
  • Vrijdag 8 november om 20 uur

Ben je enthousiast geworden en wil je met ons meedoen, meld je dan aan via het aanmeldingsformulier en vul je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Wil je eerst meer informatie, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar Gerrit Boschloo: 06-53162422.
De kosten voor deelname zijn € 35,- p.p. (alle repetities inbegrepen).


19 mei concert De Harmonie en het Hoventoon koor

Op zondagmiddag 19 mei om 15.00 uur bieden De Harmonie Gorssel – Eefde en het kamerkoor De Hoventoon uit Deventer u een bijzonder concert aan in de (protestantse) kerk te Gorssel. Het draait allemaal om het thema “CONTRAST”: blaas- versus zangmuziek of toch ook samen? Contrasten kunnen voor mooie balansen zorgen. Noord – en Zuidpool, muziek van alle tijden, ingetogen of juist uitbundig. Wij beloven u dat het een heel mooi concert gaat worden!

De Harmonie Gorssel – Eefde behoeft weinig nadere uitleg. Kamerkoor De Hoventoon is in Gorssel e.o. wellicht wat minder bekend. Daarom even een nadere kennismaking:

Kamerkoor De Hoventoon is een gemengd koor met ongeveer 25 leden, dat is opgericht op de Hoven (Worp) in Deventer in 1989. Het is een gezellige, enthousiaste en ambitieuze groep zangers die plezier heeft om samen muziek te maken. De leeftijd van de leden ligt tussen 40 en 60++ jaar. Katalin Szabó al 10 jaar dirigeert het koor met veel enthousiasme en aandacht voor de details. Het repertoire bestaat vooral uit a capella-muziek van alle componisten en tijden, zowel wereldlijk als religieus, vaak uit het klassieke genre. Soms is er een concert met instrumentale begeleiding door bijvoorbeeld piano, harp of een ensemble. De muziek is veelal vierstemmig, maar ook wel vijf- tot achtstemmig. Gemiddeld heeft de Hoventoon 2 concerten per jaar. Daarnaast is de het kamerkoor regelmatig te bewonderen tijdens het Dickensfestival in Deventer.

Dus: als u een fijne muzikale en ontspannende zondagmiddag wilt beleven, kom dan op 19 mei naar de mooie kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel. Tegen betaling van €7,50 kun u dan luisteren naar zowel een Harmonie-orkest als een zangkoor met ieder haar eigen klankkleur. Na afloop is er gelegenheid om na te babbelen en is er koffie/thee/limonade te koop.
Bekijk hier de flyer.


Unieke Harmonie-avond

Zaterdagavond 24 november 2018 was het zover: het groots opgezette jubileumconcert van De Harmonie Eefde – Gorssel. Samen met een geweldige Iris Kroes en de enthousiaste dansers van Mars Bentum werd een spectaculaire uitvoering gegeven. Het publiek in een volle Buitensoos was laaiend enthousiast en beloonde de finale met een (dubbele) staande ovatie op het slotnummer “I wish” van Stevie Wonder. Hierbij werd zowel swingend gedanst als gezongen, door Iris.

Na ’s middags de doorlooprepetitie met elkaar  te hebben gedaan, waarbij her en der nog wat aanpassingen werden doorgevoerd, kwamen de eerste bezoekers tegen 18.30 uur al binnen druppelen. Het HIT-orkest startte de muzikale avond vol enthousiasme in het voorprogramma. Dit was ook al een bijzonder gebeuren want de mensen werden zodoende met muziek ontvangen in de zaal, gespeeld door onze toekomstige “grote” muzikanten. En opgewonden dat ze waren…. Op zo’n podium zit je niet iedere dag! Wat een mooie zaal is het toch!!

Vervolgens begon het “officiële” programma, geopend door onze sympathieke presentator:  lady Ester.

“The jubilee ouverture” was overweldigend, gevolgd door mooie stukken met Iris Kroes in de hoofdrol, begeleid door het orkest. Wat prachtig kan ze toch zingen en wat een innemende vrouw! En de stukken waarbij het orkest haar begeleidde zijn bovendien door haar zelf geschreven!! Achtereenvolgens het Friese “Thus”, “the Suit” (ze is gek op mannen in mooie pakken..) en “Symphony” varieerden van gevoelig tot lekker vrolijk en swingend . En na de pauze kwam daar nog haar “Surrounded by water” bij, een lied waarop ze extra trots is omdat ze het heeft uitgevoerd in de culturele hoofdstad 2018, haar “Thus” Leeuwarden.

Nog voor de pauze werd ook het door de bekende Amerikaanse componist Gershwin geschreven (en in 1951 verfilmde) “An American in Paris” goed uitgevoerd door zowel het orkest als een aantal dansers. Een lang, uitdagend stuk met grote diversiteit dat door de meeste bezoekers op waarde werd geschat.

Na de pauze ging het allemaal echt “los”. Eerst nog ingetogen met het prachtige “Hallelujah”, door Iris en de dansers.  Na het klassieke “Arioso” van Jacob de Haan begon direct het non-stop gedeelte met Toccata van Bach en denderde het concert achter elkaar door met swingende muziek  als “Uptown Funk”, “Ironic”, “Blurred lines” en “Can’t stop the feeling”. De muziek werd op wervelende wijze aangevuld en uitgevoerd door de dansers en Iris. Tot en met een geweldige finale dus met “I wish”.

De Harmonie heeft aangetoond dat een concert in een eigentijds concept zeer wel mogelijk is. De wijze waarop het publiek hierop heeft gereageerd, bevestigt de ingeslagen weg. Ook het feit dat de meeste jonge bezoekers tot het einde zijn gebleven getuigt hiervan. Ze wilden niets missen van dit evenement! Hopelijk is menigeen geïnspireerd geraakt door deze avond en wil men ook deel uit gaan maken van onze vereniging.

Het was een unieke avond waarop iedereen blij en tevreden kan terugzien.

*** de foto’s zijn gemaakt door Pascale Drent
Bekijk hier alle foto's!


 © De Harmonie Gorssel - Eefde | Webdesign: BCWebdesign | Mopslaan | 2021