Oud Papier - iedere 1e zaterdag van de maand - 9.00 uur aan de weg

De Harmonie blijft trouw oud papier ophalen, iets wat we al 40 jaar doen en graag willen blijven doen.

De inkomsten via oud papier zijn voor onze vereniging van wezenlijk belang. En het geeft ook een leuke vorm van binding met onze vereniging, dat merken we regelmatig.
We blijven rekenen op uw steun!!

Rabobankclubsupport

Namens de Harmonie willen we iedereen bedanken die op ons gestemd heeft, wat een mooi bedrag!

CompostActie

In het voorjaar wilt u vast uw tuin weer gaan bewerken!

Komt dat even goed uit want De Harmonie gaat op zaterdag 26 februari in gorssel en op 12 maart in Eefde de bestellingen bij u thuis voor de deur afleveren. Als u belangstelling heeft kunt u zo spoedig mogelijk een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De verkoopprijs is nog onbekend per zak van 40 liter. En de prijs voor een zak koemestkorrels is nog onbekend. De bestelling wordt afgeleverd nadat de betaling is ontvangen op IBAN: NL87 RABO 0322 3591 71

Zo kunt u De Harmonie ook in Corona-tijden blijven steunen!

Wat deden we op 19 mei 2019

Concert De Harmonie en het Hoventoon koor

Op zondagmiddag 19 mei om 15.00 uur bieden De Harmonie Gorssel – Eefde en het kamerkoor De Hoventoon uit Deventer u een bijzonder concert aan in de (protestantse) kerk te Gorssel. Het draait allemaal om het thema “CONTRAST”: blaas- versus zangmuziek of toch ook samen? Contrasten kunnen voor mooie balansen zorgen. Noord – en Zuidpool, muziek van alle tijden, ingetogen of juist uitbundig. Wij beloven u dat het een heel mooi concert gaat worden!

De Harmonie Gorssel – Eefde behoeft weinig nadere uitleg. Kamerkoor De Hoventoon is in Gorssel e.o. wellicht wat minder bekend. Daarom even een nadere kennismaking:

Kamerkoor De Hoventoon is een gemengd koor met ongeveer 25 leden, dat is opgericht op de Hoven (Worp) in Deventer in 1989. Het is een gezellige, enthousiaste en ambitieuze groep zangers die plezier heeft om samen muziek te maken. De leeftijd van de leden ligt tussen 40 en 60++ jaar. Katalin Szabó al 10 jaar dirigeert het koor met veel enthousiasme en aandacht voor de details. Het repertoire bestaat vooral uit a capella-muziek van alle componisten en tijden, zowel wereldlijk als religieus, vaak uit het klassieke genre. Soms is er een concert met instrumentale begeleiding door bijvoorbeeld piano, harp of een ensemble. De muziek is veelal vierstemmig, maar ook wel vijf- tot achtstemmig. Gemiddeld heeft de Hoventoon 2 concerten per jaar. Daarnaast is de het kamerkoor regelmatig te bewonderen tijdens het Dickensfestival in Deventer

Unieke Harmonie-avond

Zaterdagavond 24 november 2018 was het zover: het groots opgezette jubileumconcert van De Harmonie Eefde – Gorssel. Samen met een geweldige Iris Kroes en de enthousiaste dansers van Mars Bentum werd een spectaculaire uitvoering gegeven. Het publiek in een volle Buitensoos was laaiend enthousiast en beloonde de finale met een (dubbele) staande ovatie op het slotnummer “I wish” van Stevie Wonder. Hierbij werd zowel swingend gedanst als gezongen, door Iris.

Na ’s middags de doorlooprepetitie met elkaar  te hebben gedaan, waarbij her en der nog wat aanpassingen werden doorgevoerd, kwamen de eerste bezoekers tegen 18.30 uur al binnen druppelen. Het HIT-orkest startte de muzikale avond vol enthousiasme in het voorprogramma. Dit was ook al een bijzonder gebeuren want de mensen werden zodoende met muziek ontvangen in de zaal, gespeeld door onze toekomstige “grote” muzikanten. En opgewonden dat ze waren…. Op zo’n podium zit je niet iedere dag! Wat een mooie zaal is het toch!!

Vervolgens begon het “officiële” programma, geopend door onze sympathieke presentator:  lady Ester.

“The jubilee ouverture” was overweldigend, gevolgd door mooie stukken met Iris Kroes in de hoofdrol, begeleid door het orkest. Wat prachtig kan ze toch zingen en wat een innemende vrouw! En de stukken waarbij het orkest haar begeleidde zijn bovendien door haar zelf geschreven!! Achtereenvolgens het Friese “Thus”, “the Suit” (ze is gek op mannen in mooie pakken..) en “Symphony” varieerden van gevoelig tot lekker vrolijk en swingend . En na de pauze kwam daar nog haar “Surrounded by water” bij, een lied waarop ze extra trots is omdat ze het heeft uitgevoerd in de culturele hoofdstad 2018, haar “Thus” Leeuwarden.

Nog voor de pauze werd ook het door de bekende Amerikaanse componist Gershwin geschreven (en in 1951 verfilmde) “An American in Paris” goed uitgevoerd door zowel het orkest als een aantal dansers. Een lang, uitdagend stuk met grote diversiteit dat door de meeste bezoekers op waarde werd geschat.

Na de pauze ging het allemaal echt “los”. Eerst nog ingetogen met het prachtige “Hallelujah”, door Iris en de dansers.  Na het klassieke “Arioso” van Jacob de Haan begon direct het non-stop gedeelte met Toccata van Bach en denderde het concert achter elkaar door met swingende muziek  als “Uptown Funk”, “Ironic”, “Blurred lines” en “Can’t stop the feeling”. De muziek werd op wervelende wijze aangevuld en uitgevoerd door de dansers en Iris. Tot en met een geweldige finale dus met “I wish”.

De Harmonie heeft aangetoond dat een concert in een eigentijds concept zeer wel mogelijk is. De wijze waarop het publiek hierop heeft gereageerd, bevestigt de ingeslagen weg. Ook het feit dat de meeste jonge bezoekers tot het einde zijn gebleven getuigt hiervan. Ze wilden niets missen van dit evenement! Hopelijk is menigeen geïnspireerd geraakt door deze avond en wil men ook deel uit gaan maken van onze vereniging.

Het was een unieke avond waarop iedereen blij en tevreden kan terugzien.

*** de foto’s zijn gemaakt door Pascale Drent
Bekijk hier alle foto's!

Bekijk hier alle filmpjes van de Harmonie op ons youtube kanaal! Als je daar toch bent abonneer ook gelijk op ons kanaal.