kopfoto

Nieuws

Oud Papier - iedere 1e zaterdag van de maand - 9.00 uur aan de weg.

De Harmonie blijft trouw oud papier ophalen, iets wat we al 40 jaar doen en graag willen blijven doen. 

De inkomsten via oud papier zijn voor onze vereniging van wezenlijk belang. En het geeft ook een leuke vorm van binding met onze vereniging, dat merken we regelmatig. We blijven rekenen op uw steun!! Hieronder de aankomende data.

1 augustus 2020
5 september 2020
3 oktober 2020
7 november 2020
5 december 2020
2 januari 2020

Bevrijdingsconcert van de MuziekGolF

In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Op 2 april 1945 werd Laren als eerste bevrijd. In dit bijzondere jubileumjaar staat de gemeente Lochem van 2 april tot en met 5 mei stil bij 75 jaar vrijheid. De MuziekGoLF organiseert daarom een bevrijdingsconcert op zondagmiddag 19 april 2020 in de Gudulakerk te Lochem.

Bevrijdingsconcert Muziekgolf

Dit bevrijdingsconcert zal gegeven worden door een groot orkest bestaande uit leden van de muziekverenigingen die aangesloten zijn bij de MuziekGoLF en staat onder leiding van de bekende componist en dirigent Carl Wittrock. Een mooie en unieke samenwerking tussen alle verenigingen uit de MuziekGoLF èn een bijzondere ervaring om in deze setting een concert te geven.

Enthousiasme bij primeur GoLF-JeugdMuziekFestival

Wat een jeugd en wat een ontspanning vanmiddag in de Heksenlaak te Barchem. Het was hartverwarmend om al die jonge en “oude” talenten te horen spelen. De feestzaal was vol dus de opkomst was groot, zowel van muzikanten als toehoorders. Het was een gezellig muzikaal samenzijn! Vanochtend werd vol overgave door zo’n 50 jeugdleden uit alle GoLF-verenigingen gerepeteerd. Dit gebeurde onder de enthousiaste leiding van dirigent Henk Vruggink. Behalve muziek maken werd er ook samen geluncht en buiten gespeeld. Dat kan allemaal prima op die mooie locatie. De binnen de GoLF met elkaar verbonden muziekverenigingen zijn: Advendo Lochem, Apollo Laren, Harmonie Gorrsel-Eefde, Concordia Eefde, SDG Harfsen, Juliana Almen, Crescendo Barchem en Excelsior Warnsveld. Vanmiddag werd er “live opgetreden” voor het grote publiek! Eerst alle jeugdorkesten afzonderlijk, daarna de Grote Finale van het Grote GoLF-Jeugdorkest. Prachtig om te zien en te horen. Er was ook een heuse jury die op een leuke wijze diverse kinderen hun ervaringen liet delen via de microfoon. “Wat ze het leukst van de dag vonden”? Nou dat was steevast “samen spelen”. Natuurlijk werd er alleen maar opbouwende “kritiek” gegeven en kreeg ieder orkest een heus diploma uitgereikt. De organisatie verliep prima en dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar. Het verbindende karakter van een dergelijk festival verdient een mooie toekomst, evenals onze jeugd!

JMF Lochem (JeugdMuziekFestival Lochem)

Uniek jeugdevenement!

Alle jeugdmuzikanten van de orkesten uit de gemeente Lochem en omstreken slaan samen de handen ineen om een spetterend concert te geven. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.  

poster muziekfestival extern 1

Zaterdag 8 februari 2020 zal de jeugd een unieke muziekdag met elkaar beleven, want dan organiseert de stichting "MuziekGoLF" dit Jeugd Muziek Festival op de mooie locatie de "Heksenlaak" bij Barchem.

De dag zal onder muzikale leiding staan van Henk Vruggink. 's Morgens zal er flink gerepeteerd worden en om 14 uur wordt het resultaat daarvan gepresenteerd in de vorm van een concert.

Dit concert is voor iedereen toegankelijk en is natuurlijk met name voor ouders/familie/vrienden/bekenden/buren het moment om eens te horen wat onze jeugd al in zijn/haar muzikale mars heeft. Hier kunt u eindelijk het resultaat horen van alle oefengeluiden van uw buurtkinderen.

Dus: Save the date: 8 februari organiseert de MuziekGolLF het JMF (jeugd muziek festival)

Place to be: Heksenlaak Barchem

De harmonie nodigt muzikanten uit

De Harmonie biedt weer een project aan: nu voor muzikanten die interesse hebben om de komende 3 wintermaanden lekker Harmonie-muziek te willen maken, samen met de huidige orkestleden.

voojaarsconcert plaatje1

Wat is nu het geval: op zondagmiddag 1 maart 2020 staat ons voorjaarsconcert gepland. Op zich niet iets heel bijzonders, maar wel dat we dit onder leiding van Joop Boerstoel gaan doen. Hij gaat dit concert met ons voorbereiden vanaf 1 december. Dit is dus op projectbasis en in goed overleg met onze “echte” dirigent Jacob Jansen. Jacob had ons laten weten dat hij een lange, verre reis wilde gaan maken in de winter (naar Nieuw Zeeland, familie-bezoek). Dit paste goed in ons beleidsvoornemen om eenmaal per jaar iets op projectbasis te gaan doen. En we hebben Joop bereid/beschikbaar gevonden om dit project muzikaal te leiden.

De 2 dirigenten hebben over en weer al muzikale ideeën met elkaar gedeeld m.b.t. invulling van het concert. Dus daar komt vast wat moois uit. Prachtige stukken als Pompeï en the Beatles staan inmiddels al bij ons op de lessenaar.

voorjaarsconcert plaatje 2

Kortom: als je interesse hebt om hieraan mee te doen, klik hier

De kosten bedragen €75,-. Graag bij inschrijving zelf overmaken op IBAN: NL87 RABO 0322 3591 71

Hiervoor krijg je 3 repetitie-maanden bij ons in Gorssel (’t Trefpunt) o.l.v. Joop, met als finale dus het concert op zondagmiddag 1 maart in Eefde of Gorssel. We repeteren iedere maandagavond (van 19.30 uur tot 21.30 uur). Mocht je overwegen om aansluitend lid te willen worden van De Harmonie, dan maken we je dat aantrekkelijk door de 1e 2 kwartalen gratis aan te bieden, mits je dan voor tenminste 1 jaar lid wilt worden.

 

Een nieuw geluid in Gorssel?

Big band "The Project"

Na de zomervakantie wil de Harmonie starten met een Big Band op projectbasis. Na een 5-tal repetities met dirigent Harry ten Brinke zal op zondag 10 november "The Project" stukken als “My little suede shoes” (klassieker van Charlie Parker), “A night in Tunesia” (origineel van Dizzy Gillespie) en “Careless Whisper” (hit van Wham) laten horen; dit als onderdeel van het (traditionele) “koffieconcert” van De Harmonie in Eefde.

tekening bigband

Hierbij is uiteraard een andere bezetting nodig en daarom nodigen wij geïnteresseerden uit om mee te komen doen met dit Big Band project. Dan ontstaat er een mooie mix van orkestleden en projectmuzikanten. We zijn met name op zoek naar trombonisten, trompettisten, saxofonisten en muzikanten voor het combo (gitaar, basgitaar/contrabas, piano, slagwerk). De repetities vinden plaats in Het Trefpunt in Gorssel en wel op de volgende datums:

o             Vrijdag 13 september om 20 uur

o             Zaterdag 28 september om 10 uur

o             Vrijdag 11 oktober om 20 uur

o             Zaterdag 26 oktober om 10 uur

o             Vrijdag 8 november om 20 uur

Ben je enthousiast geworden en wil je met ons meedoen, meld je dan aan via het aanmeldingsformulier en vul je gegevens in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Wil je eerst meer informatie, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar Gerrit Boschloo: 06-53162422.
De kosten voor deelname zijn € 35,- p.p. (alle repetities inbegrepen).

 

19 mei concert De Harmonie en het Hoventoon koor

Op zondagmiddag 19 mei om 15.00 uur bieden De Harmonie Gorssel – Eefde en het kamerkoor De Hoventoon uit Deventer u een bijzonder concert aan in de (protestantse) kerk te Gorssel. Het draait allemaal om het thema “CONTRAST”: blaas- versus zangmuziek of toch ook samen? Contrasten kunnen voor mooie balansen zorgen. Noord – en Zuidpool, muziek van alle tijden, ingetogen of juist uitbundig. Wij beloven u dat het een heel mooi concert gaat worden!

De Harmonie Gorssel – Eefde behoeft weinig nadere uitleg. Kamerkoor De Hoventoon is in Gorssel e.o. wellicht wat minder bekend. Daarom even een nadere kennismaking:

Kamerkoor De Hoventoon is een gemengd koor met ongeveer 25 leden, dat is opgericht op de Hoven (Worp) in Deventer in 1989. Het is een gezellige, enthousiaste en ambitieuze groep zangers die plezier heeft om samen muziek te maken. De leeftijd van de leden ligt tussen 40 en 60++ jaar. Katalin Szabó al 10 jaar dirigeert het koor met veel enthousiasme en aandacht voor de details. Het repertoire bestaat vooral uit a capella-muziek van alle componisten en tijden, zowel wereldlijk als religieus, vaak uit het klassieke genre. Soms is er een concert met instrumentale begeleiding door bijvoorbeeld piano, harp of een ensemble. De muziek is veelal vierstemmig, maar ook wel vijf- tot achtstemmig. Gemiddeld heeft de Hoventoon 2 concerten per jaar. Daarnaast is de het kamerkoor regelmatig te bewonderen tijdens het Dickensfestival in Deventer.

hoventoon

Dus: als u een fijne muzikale en ontspannende zondagmiddag wilt beleven, kom dan op 19 mei naar de mooie kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel. Tegen betaling van €7,50 kun u dan luisteren naar zowel een Harmonie-orkest als een zangkoor met ieder haar eigen klankkleur. Na afloop is er gelegenheid om na te babbelen en is er koffie/thee/limonade te koop.
Bekijk hier de flyer.

Unieke Harmonie-avond

Zaterdagavond 24 november 2018 was het zover: het groots opgezette jubileumconcert van De Harmonie Eefde – Gorssel. Samen met een geweldige Iris Kroes en de enthousiaste dansers van Mars Bentum werd een spectaculaire uitvoering gegeven. Het publiek in een volle Buitensoos was laaiend enthousiast en beloonde de finale met een (dubbele) staande ovatie op het slotnummer “I wish” van Stevie Wonder. Hierbij werd zowel swingend gedanst als gezongen, door Iris.

 Harmonie PAS 6047

 

Na ’s middags de doorlooprepetitie met elkaar  te hebben gedaan, waarbij her en der nog wat aanpassingen werden doorgevoerd, kwamen de eerste bezoekers tegen 18.30 uur al binnen druppelen. Het HIT-orkest startte de muzikale avond vol enthousiasme in het voorprogramma. Dit was ook al een bijzonder gebeuren want de mensen werden zodoende met muziek ontvangen in de zaal, gespeeld door onze toekomstige “grote” muzikanten. En opgewonden dat ze waren…. Op zo’n podium zit je niet iedere dag! Wat een mooie zaal is het toch!!

Harmonie PAS 6009

 

Vervolgens begon het “officiële” programma, geopend door onze sympathieke presentator:  lady Ester.

“The jubilee ouverture” was overweldigend, gevolgd door mooie stukken met Iris Kroes in de hoofdrol, begeleid door het orkest. Wat prachtig kan ze toch zingen en wat een innemende vrouw! En de stukken waarbij het orkest haar begeleidde zijn bovendien door haar zelf geschreven!! Achtereenvolgens het Friese “Thus”, “the Suit” (ze is gek op mannen in mooie pakken..) en “Symphony” varieerden van gevoelig tot lekker vrolijk en swingend . En na de pauze kwam daar nog haar “Surrounded by water” bij, een lied waarop ze extra trots is omdat ze het heeft uitgevoerd in de culturele hoofdstad 2018, haar “Thus” Leeuwarden.

Nog voor de pauze werd ook het door de bekende Amerikaanse componist Gershwin geschreven (en in 1951 verfilmde) “An American in Paris” goed uitgevoerd door zowel het orkest als een aantal dansers. Een lang, uitdagend stuk met grote diversiteit dat door de meeste bezoekers op waarde werd geschat.

Na de pauze ging het allemaal echt “los”. Eerst nog ingetogen met het prachtige “Hallelujah”, door Iris en de dansers.  Na het klassieke “Arioso” van Jacob de Haan begon direct het non-stop gedeelte met Toccata van Bach en denderde het concert achter elkaar door met swingende muziek  als “Uptown Funk”, “Ironic”, “Blurred lines” en “Can’t stop the feeling”. De muziek werd op wervelende wijze aangevuld en uitgevoerd door de dansers en Iris. Tot en met een geweldige finale dus met “I wish”.

De Harmonie heeft aangetoond dat een concert in een eigentijds concept zeer wel mogelijk is. De wijze waarop het publiek hierop heeft gereageerd, bevestigt de ingeslagen weg. Ook het feit dat de meeste jonge bezoekers tot het einde zijn gebleven getuigt hiervan. Ze wilden niets missen van dit evenement! Hopelijk is menigeen geïnspireerd geraakt door deze avond en wil men ook deel uit gaan maken van onze vereniging.

Het was een unieke avond waarop iedereen blij en tevreden kan terugzien.

*** de foto’s zijn gemaakt door Pascale Drent
Bekijk hier alle foto's!

 

De Harmonie en Op Koers zorgen voor mooie afsluiting

Een feest was het, zondagmiddag 16 september j.l. in het Openluchttheater Gorssel. Als afsluiter van het seizoen in de buitenlucht had het Openluchttheater Gorssel twee lokale verenigingen uitgenodigd om op te treden in het knusse theater.

Lees het hele bericht op gorssel.nl

De Harmonie heeft 'Zomerzin'

Het was een echte Zomerzin-zondagmiddag. Publiek en musici van De Harmonie zaten zondag 10 juni j.l. heerlijk op het pleintje voor ijs- en lunchsalon Zo en Nu. Een echt ‘wie doet me wat-sfeertje’, niet in het minst door al die relaxte muziek van De Harmonie en de feestelijke aankleding van de concertcommissie.

zz1

Ook ruim 20 kinderen lieten enthousiast van zich lieten horen en dat werd natuurlijk beloond met een daverend applaus van alle toehoorders en trotse ouders. De vereniging is blij met dit grote aantal kinderen dat een ‘Harmonie-hart’ aan het ontwikkelen is. De kinderen hebben veel plezier en het is goed voor de toekomst van het orkest. De Harmonie heeft nog altijd ruimte voor meer kinderen.

zz2

Hart voor de Achterhoek

Op maandag 11 juni reikte de Rabobank cheques uit aan de deelnemers van de actie Hart voor de Achterhoek. De Harmonie ontving een bedrag van €894,65 , fantastisch ! We willen dan ook iedereen bedanken die onze vereniging een warm hart toedraagt en op ons gestemd heeft. 

hva

 

De Harmonie en de Politiekapel zorgen voor mooie avond

Zaterdagavond 17 maart 2018 was er, ondanks de kou, een hartverwarmende muzikale avond te beleven in Eefde.

De Harmonie trapte af met het spannende stuk over “the Hobbits”, gevolgd door mooie filmmuziek van John Williams. Daarna nam de jeugd van De Harmonie het podium in bezit en zorgde voor blije gezichten in de volle zaal van de Ontmoetingskerk. De flink gegroeide jeugdgroepen o.l.v. Anita Berrier en Henk Vruggink maakten indruk met gevarieerde, sprookjesachtige en soms spannende stukjes. Hun ouders mogen trots zijn !

Vervolgens was de beurt volledig aan de gasten van de Harmonie: de musici van de Politiekapel. Op indrukwekkende wijze brachten zij hun mooie fanfare-klanken ten gehore. Met stukken als Jubilance, Jericho en Sax in the city was het publiek een en al oor.

Na de pauze was het weer De Harmonie die “aftrapte” en met de arrangementen Avatar en Cinderella de zaal wist te boeien. Ook de 2e beurt van de Politiekapel was van hoog niveau met afwisselende muziek die prettig in het gehoor lag. De avond werd gebroederlijk afgesloten door de prachtige mars “Arromanche” gezamenlijk te spelen o.l.v. dirigent Jacob Jansen.

Tot slot en het vermelden waard: de bindende factor voor dit gezamenlijke optreden was Ab Klein Hulse die bij beide orkesten actief is als virtuoos bespeler van de marimba. Namens De Harmonie werd hij uitgerekend deze avond bedankt voor zijn 60 jaren inzet.

Kortom: een erg geslaagde avond en voor herhaling vatbaar!

uitvoering2018


Over de Politiekapel

De Politiekapel Noord- en Oost-Gelderland is het muzikale visitekaartje van Noord- en Oost-Gelderland. Het fanfareorkest bestaat uit 40 enthousiaste leden die bij de politie werkzaam zijn of zijn geweest en muzikanten uit de wijde omgeving van Apeldoorn en de Achterhoek.
De Politiekapel is de muzikale vertegenwoordiger van de politie en wil door middel van muziek aan een goede verstandhouding tussen politie en publiek werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harmonie-Jeugd goed van start
Het muzikale seizoen 2017-2018 zijn we van start gegaan met een een flink aantal nieuwe (blokfluit)leerlingen. Zowel in Gorssel als in Eefde heeft Anita Berrier een mooie groep om muzikaal te vormen. Daar zijn we blij mee.

Natuurlijk kunnen er altijd nog kids bij, dus mocht je interesse hebben, wees niet bang om een keertje te komen kijken en luisteren. Hierbij zijn je ouders natuurlijk ook van harte welkom.

In Gorssel repeteren de blokfluiters op dinsdag van 15.15 uur tot 16 uur in de Vullerschool.

In Eefde wordt er door een andere groep geoefend van 16.30 uur tot 17.15 uur in de Ontmoetingskerk.

Ben je wat ouder of kun je al noten lezen en wil je graag een ander instrument dan blokfluit spelen, dan kan je ook op maandagavond komen kijken en luisteren in ons repetitielokaal in 't Trefpunt in Gorssel om 18 uur of 18.30 uur. Daar repeteert eerst het Leerlingenorkest  en daarna het Jeugdorkest onder leiding van Harry ten Brinke. Ook kun je via de Harmonie muziekles nemen op de muziekschool in Zutphen (in de Hanzehof via het Muzecollectief) en/of privé-les van Emile van der Peet of Henk Vruggink, beiden in Gorssel (in 't Trefpunt).

Een ander leuk moment om onze vereniging op diverse manieren in actie te zien en te horen is op onze kerstmarkt: zaterdag 9 december tussen 14.00 en 18.00 uur op het Traverseplein in Eefde (bij de Ontmoetingskerk). Dan bieden we eigen kerstcreaties aan en kersthapjes en -drankjes onder muzikale begeleiding van onszelf. "Groot" orkest, leerlingen-/jeugdorkest, blokfluiters, dweilorkest en misschien nog wel andere "varianten" zorgen voor een gemoedelijke muzikale kerstsfeer. Vorig jaar hebben we dit voor de eerste keer georganiseerd en dat was erg geslaagd, dus voor herhaling vatbaar. De opbrengst wordt gereserveerd voor onze 5-jaarlijkse "Music-Tour" in het buitenland, misschien kan/mag je tegen die tijd mee?

De Harmonie heeft een beleidsplan opgesteld waarin o.a. staat dat we "vol" in gaan zetten op het verder op-/uitbouwen van onze jeugdgroepen, ook wat betreft de vorm (bijv. meer richting "Big Band"-achtige invulling en muziek). Over hoe we dit verder gaan vormgeven, zal binnenkort meer bekend gemaakt worden.

In 2018 bestaat de Harmonie 110 jaar; dat willen we onder meer gaan vieren met een muzikaal jeugd-project waarbij één van de ideeën is om een bekende Nederlander in te schakelen die de jeugd/jongeren onder ons zeker zal aanspreken.

Dus als je dit actief mee wilt maken: kom dan zo gauw mogelijk naar een van de genoemde locaties/groepen en meld je aan! Als je meer van ons wilt weten, stel dan je vragen via dit mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Oud papier in Gorssel: De Harmonie blijft trouw ophalen!
Zoals u al begrepen zult hebben, is de gemeente Gorssel van plan om u binnenkort een “blauwe container” aan te bieden, waarin u het oud papier kunt opslaan.

Met dit schrijven willen wij u aanbieden om het oude papier te blijven ophalen, zoals we dat inmiddels al vele jaren met elkaar gewend zijn:  iedere 1e zaterdag  van de maand, om 09.00 uur aan de weg.

opa2

Wij rekenen er eigenlijk al wel op dat wij gewoon het oud papier bij u op kunnen blijven komen halen, maar we zouden het wel fijn vinden als u dat even laat weten (en ook als u, helaas, anders beslist). Zou u hiertoe een mailtje willen sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Graag even uw woonadres vermelden.

Voor diegenen die al jaren trouw hun dozen/pakken/stapels aan de weg zetten: bij deze  onze hartelijke dank daarvoor. Want, we draaien er niet omheen,  de inkomsten via oud papier zijn voor onze vereniging van wezenlijk belang. En het geeft ook een leuke vorm van binding met onze vereniging, dat merken we regelmatig. We blijven rekenen op uw steun!!

 

Onvergetelijke Music Tour Harmonie
De Harmonie Gorssel-Eefde heeft haar naam eer aan gedaan. We hebben met muzikanten en aanhang echt een harmonieuze en “wunderbare” Tour van 4 dagen door Oost-Duitsland (de voormalige DDR) beleefd. Lees meer...

 

Vacature muzikaal Jeugdleider
De Harmonie Gorssel Eefde zoekt een geïnspireerd jeugdleider. De Harmonie is een brede vereniging met zo’n 60 leden die graag op een ontspannen wijze goede gevarieerde muziek maken. De verbinding met de samenleving is erg belangrijk, daarom zoekt de vereniging iemand die aan de slag gaat om een brug te slaan tussen de jeugd van onze samenleving en “de Harmonie.”

Onze functie eisen:
- Je hebt een muzikale opleiding gevolgd om muziekles te geven aan klassen
- Je hebt geduld en plezier in het werken met startende muzikanten
- Je bent enthousiasmerend en inspirerend
- Je hebt affiniteit met pop/jazz en HaFa muziek
- Je vindt het leuk om te arrangeren voor startende muzikanten
- Je hebt goede organisatorische en communicatieve competenties.

De betrekkingsomvang is ongeveer een dagdeel in de week. Over exacte dagen en tijden is overleg mogelijk. Salaris in overleg.