kopfoto

Nieuws

Unieke Harmonie-avond

Zaterdagavond 24 november 2018 was het zover: het groots opgezette jubileumconcert van De Harmonie Eefde – Gorssel. Samen met een geweldige Iris Kroes en de enthousiaste dansers van Mars Bentum werd een spectaculaire uitvoering gegeven. Het publiek in een volle Buitensoos was laaiend enthousiast en beloonde de finale met een (dubbele) staande ovatie op het slotnummer “I wish” van Stevie Wonder. Hierbij werd zowel swingend gedanst als gezongen, door Iris.

 Harmonie PAS 6047

 

Na ’s middags de doorlooprepetitie met elkaar  te hebben gedaan, waarbij her en der nog wat aanpassingen werden doorgevoerd, kwamen de eerste bezoekers tegen 18.30 uur al binnen druppelen. Het HIT-orkest startte de muzikale avond vol enthousiasme in het voorprogramma. Dit was ook al een bijzonder gebeuren want de mensen werden zodoende met muziek ontvangen in de zaal, gespeeld door onze toekomstige “grote” muzikanten. En opgewonden dat ze waren…. Op zo’n podium zit je niet iedere dag! Wat een mooie zaal is het toch!!

Harmonie PAS 6009

 

Vervolgens begon het “officiële” programma, geopend door onze sympathieke presentator:  lady Ester.

“The jubilee ouverture” was overweldigend, gevolgd door mooie stukken met Iris Kroes in de hoofdrol, begeleid door het orkest. Wat prachtig kan ze toch zingen en wat een innemende vrouw! En de stukken waarbij het orkest haar begeleidde zijn bovendien door haar zelf geschreven!! Achtereenvolgens het Friese “Thus”, “the Suit” (ze is gek op mannen in mooie pakken..) en “Symphony” varieerden van gevoelig tot lekker vrolijk en swingend . En na de pauze kwam daar nog haar “Surrounded by water” bij, een lied waarop ze extra trots is omdat ze het heeft uitgevoerd in de culturele hoofdstad 2018, haar “Thus” Leeuwarden.

Nog voor de pauze werd ook het door de bekende Amerikaanse componist Gershwin geschreven (en in 1951 verfilmde) “An American in Paris” goed uitgevoerd door zowel het orkest als een aantal dansers. Een lang, uitdagend stuk met grote diversiteit dat door de meeste bezoekers op waarde werd geschat.

Na de pauze ging het allemaal echt “los”. Eerst nog ingetogen met het prachtige “Hallelujah”, door Iris en de dansers.  Na het klassieke “Arioso” van Jacob de Haan begon direct het non-stop gedeelte met Toccata van Bach en denderde het concert achter elkaar door met swingende muziek  als “Uptown Funk”, “Ironic”, “Blurred lines” en “Can’t stop the feeling”. De muziek werd op wervelende wijze aangevuld en uitgevoerd door de dansers en Iris. Tot en met een geweldige finale dus met “I wish”.

De Harmonie heeft aangetoond dat een concert in een eigentijds concept zeer wel mogelijk is. De wijze waarop het publiek hierop heeft gereageerd, bevestigt de ingeslagen weg. Ook het feit dat de meeste jonge bezoekers tot het einde zijn gebleven getuigt hiervan. Ze wilden niets missen van dit evenement! Hopelijk is menigeen geïnspireerd geraakt door deze avond en wil men ook deel uit gaan maken van onze vereniging.

Het was een unieke avond waarop iedereen blij en tevreden kan terugzien.

*** de foto’s zijn gemaakt door Pascale Drent
Bekijk hier alle foto's!

 

De Harmonie en Op Koers zorgen voor mooie afsluiting

Een feest was het, zondagmiddag 16 september j.l. in het Openluchttheater Gorssel. Als afsluiter van het seizoen in de buitenlucht had het Openluchttheater Gorssel twee lokale verenigingen uitgenodigd om op te treden in het knusse theater.

Lees het hele bericht op gorssel.nl

De Harmonie heeft 'Zomerzin'

Het was een echte Zomerzin-zondagmiddag. Publiek en musici van De Harmonie zaten zondag 10 juni j.l. heerlijk op het pleintje voor ijs- en lunchsalon Zo en Nu. Een echt ‘wie doet me wat-sfeertje’, niet in het minst door al die relaxte muziek van De Harmonie en de feestelijke aankleding van de concertcommissie.

zz1

Ook ruim 20 kinderen lieten enthousiast van zich lieten horen en dat werd natuurlijk beloond met een daverend applaus van alle toehoorders en trotse ouders. De vereniging is blij met dit grote aantal kinderen dat een ‘Harmonie-hart’ aan het ontwikkelen is. De kinderen hebben veel plezier en het is goed voor de toekomst van het orkest. De Harmonie heeft nog altijd ruimte voor meer kinderen.

zz2

Hart voor de Achterhoek

Op maandag 11 juni reikte de Rabobank cheques uit aan de deelnemers van de actie Hart voor de Achterhoek. De Harmonie ontving een bedrag van €894,65 , fantastisch ! We willen dan ook iedereen bedanken die onze vereniging een warm hart toedraagt en op ons gestemd heeft. 

hva

 

De Harmonie en de Politiekapel zorgen voor mooie avond

Zaterdagavond 17 maart 2018 was er, ondanks de kou, een hartverwarmende muzikale avond te beleven in Eefde.

De Harmonie trapte af met het spannende stuk over “the Hobbits”, gevolgd door mooie filmmuziek van John Williams. Daarna nam de jeugd van De Harmonie het podium in bezit en zorgde voor blije gezichten in de volle zaal van de Ontmoetingskerk. De flink gegroeide jeugdgroepen o.l.v. Anita Berrier en Henk Vruggink maakten indruk met gevarieerde, sprookjesachtige en soms spannende stukjes. Hun ouders mogen trots zijn !

Vervolgens was de beurt volledig aan de gasten van de Harmonie: de musici van de Politiekapel. Op indrukwekkende wijze brachten zij hun mooie fanfare-klanken ten gehore. Met stukken als Jubilance, Jericho en Sax in the city was het publiek een en al oor.

Na de pauze was het weer De Harmonie die “aftrapte” en met de arrangementen Avatar en Cinderella de zaal wist te boeien. Ook de 2e beurt van de Politiekapel was van hoog niveau met afwisselende muziek die prettig in het gehoor lag. De avond werd gebroederlijk afgesloten door de prachtige mars “Arromanche” gezamenlijk te spelen o.l.v. dirigent Jacob Jansen.

Tot slot en het vermelden waard: de bindende factor voor dit gezamenlijke optreden was Ab Klein Hulse die bij beide orkesten actief is als virtuoos bespeler van de marimba. Namens De Harmonie werd hij uitgerekend deze avond bedankt voor zijn 60 jaren inzet.

Kortom: een erg geslaagde avond en voor herhaling vatbaar!

uitvoering2018


Over de Politiekapel

De Politiekapel Noord- en Oost-Gelderland is het muzikale visitekaartje van Noord- en Oost-Gelderland. Het fanfareorkest bestaat uit 40 enthousiaste leden die bij de politie werkzaam zijn of zijn geweest en muzikanten uit de wijde omgeving van Apeldoorn en de Achterhoek.
De Politiekapel is de muzikale vertegenwoordiger van de politie en wil door middel van muziek aan een goede verstandhouding tussen politie en publiek werken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harmonie-Jeugd goed van start
Het muzikale seizoen 2017-2018 zijn we van start gegaan met een een flink aantal nieuwe (blokfluit)leerlingen. Zowel in Gorssel als in Eefde heeft Anita Berrier een mooie groep om muzikaal te vormen. Daar zijn we blij mee.

Natuurlijk kunnen er altijd nog kids bij, dus mocht je interesse hebben, wees niet bang om een keertje te komen kijken en luisteren. Hierbij zijn je ouders natuurlijk ook van harte welkom.

In Gorssel repeteren de blokfluiters op dinsdag van 15.15 uur tot 16 uur in de Vullerschool.

In Eefde wordt er door een andere groep geoefend van 16.30 uur tot 17.15 uur in de Ontmoetingskerk.

Ben je wat ouder of kun je al noten lezen en wil je graag een ander instrument dan blokfluit spelen, dan kan je ook op maandagavond komen kijken en luisteren in ons repetitielokaal in 't Trefpunt in Gorssel om 18 uur of 18.30 uur. Daar repeteert eerst het Leerlingenorkest  en daarna het Jeugdorkest onder leiding van Harry ten Brinke. Ook kun je via de Harmonie muziekles nemen op de muziekschool in Zutphen (in de Hanzehof via het Muzecollectief) en/of privé-les van Emile van der Peet of Henk Vruggink, beiden in Gorssel (in 't Trefpunt).

Een ander leuk moment om onze vereniging op diverse manieren in actie te zien en te horen is op onze kerstmarkt: zaterdag 9 december tussen 14.00 en 18.00 uur op het Traverseplein in Eefde (bij de Ontmoetingskerk). Dan bieden we eigen kerstcreaties aan en kersthapjes en -drankjes onder muzikale begeleiding van onszelf. "Groot" orkest, leerlingen-/jeugdorkest, blokfluiters, dweilorkest en misschien nog wel andere "varianten" zorgen voor een gemoedelijke muzikale kerstsfeer. Vorig jaar hebben we dit voor de eerste keer georganiseerd en dat was erg geslaagd, dus voor herhaling vatbaar. De opbrengst wordt gereserveerd voor onze 5-jaarlijkse "Music-Tour" in het buitenland, misschien kan/mag je tegen die tijd mee?

De Harmonie heeft een beleidsplan opgesteld waarin o.a. staat dat we "vol" in gaan zetten op het verder op-/uitbouwen van onze jeugdgroepen, ook wat betreft de vorm (bijv. meer richting "Big Band"-achtige invulling en muziek). Over hoe we dit verder gaan vormgeven, zal binnenkort meer bekend gemaakt worden.

In 2018 bestaat de Harmonie 110 jaar; dat willen we onder meer gaan vieren met een muzikaal jeugd-project waarbij één van de ideeën is om een bekende Nederlander in te schakelen die de jeugd/jongeren onder ons zeker zal aanspreken.

Dus als je dit actief mee wilt maken: kom dan zo gauw mogelijk naar een van de genoemde locaties/groepen en meld je aan! Als je meer van ons wilt weten, stel dan je vragen via dit mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Oud papier in Gorssel: De Harmonie blijft trouw ophalen!
Zoals u al begrepen zult hebben, is de gemeente Gorssel van plan om u binnenkort een “blauwe container” aan te bieden, waarin u het oud papier kunt opslaan.

Met dit schrijven willen wij u aanbieden om het oude papier te blijven ophalen, zoals we dat inmiddels al vele jaren met elkaar gewend zijn:  iedere 1e zaterdag  van de maand, om 09.00 uur aan de weg.

opa2

Wij rekenen er eigenlijk al wel op dat wij gewoon het oud papier bij u op kunnen blijven komen halen, maar we zouden het wel fijn vinden als u dat even laat weten (en ook als u, helaas, anders beslist). Zou u hiertoe een mailtje willen sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Graag even uw woonadres vermelden.

Voor diegenen die al jaren trouw hun dozen/pakken/stapels aan de weg zetten: bij deze  onze hartelijke dank daarvoor. Want, we draaien er niet omheen,  de inkomsten via oud papier zijn voor onze vereniging van wezenlijk belang. En het geeft ook een leuke vorm van binding met onze vereniging, dat merken we regelmatig. We blijven rekenen op uw steun!!

 

Onvergetelijke Music Tour Harmonie
De Harmonie Gorssel-Eefde heeft haar naam eer aan gedaan. We hebben met muzikanten en aanhang echt een harmonieuze en “wunderbare” Tour van 4 dagen door Oost-Duitsland (de voormalige DDR) beleefd. Lees meer...

 

Vacature muzikaal Jeugdleider
De Harmonie Gorssel Eefde zoekt een geïnspireerd jeugdleider. De Harmonie is een brede vereniging met zo’n 60 leden die graag op een ontspannen wijze goede gevarieerde muziek maken. De verbinding met de samenleving is erg belangrijk, daarom zoekt de vereniging iemand die aan de slag gaat om een brug te slaan tussen de jeugd van onze samenleving en “de Harmonie.”

Onze functie eisen:
- Je hebt een muzikale opleiding gevolgd om muziekles te geven aan klassen
- Je hebt geduld en plezier in het werken met startende muzikanten
- Je bent enthousiasmerend en inspirerend
- Je hebt affiniteit met pop/jazz en HaFa muziek
- Je vindt het leuk om te arrangeren voor startende muzikanten
- Je hebt goede organisatorische en communicatieve competenties.

De betrekkingsomvang is ongeveer een dagdeel in de week. Over exacte dagen en tijden is overleg mogelijk. Salaris in overleg.