Skip to main content

Blokfluiters

Leren noten lezen, samen muziek maken en spelen op een echt muziekinstrument! Dat kan bij De Harmonie! Als je zeven jaar of ouder bent kun je bij ons muziek leren spelen. Dat gebeurt op een blokfluit. De blokfluit is een instrument dat 700 jaar geleden al werd gemaakt. Het heeft acht gaten: zeven aan de bovenkant en één aan de onderkant. Door de gaten met je vingers te bedekken, klinken er verschillende tonen en kun je muziek maken. Wist je trouwens dat heel veel beroemde muzikanten zijn begonnen op de blokfluit?

Bij De Harmonie leer je in kleine groepjes noten lezen. Al heel snel leer je met een CD mee te spelen waardoor het net lijkt of je al in een orkest speelt! Na een jaar gespeeld te hebben op de blokfluit, mag je een ander instrument kiezen. We organiseren één keer per jaar een avond waar je mag komen kijken bij ons orkest en allerlei instrumenten mag uitproberen. Klarinet, trompet, trom, hoorn, dwarsfluit... Heb jij het instrument gevonden wat je erg leuk vindt, dan krijg je lessen om hierop te spelen en ga je naar het jeugdorkest.

De blokfluiters repeteren in Gorssel op dinsdag van 15:00-16:00 uur in de Vullerschool. De lessen worden verzorgd door Norbert Kunst
Wil je je aanmelden neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Benieuwd naar wat voor blokfluiten er nog meer zijn? Kijk dan maar eens naar deYoutube-filmpjes Flanders Recorder Quartet en Contrapunctus en kijk even naar onderstaande Flyer via de Qrcodes krijg je uitleg over de blokfluit.


blokfluit

Blokfluit

De "grootste blokfluit ter wereld" is gemaakt door de Nederlandse blokfluitbouwster Adriana Breukink en is wel meer dan 3 meter groot!