Muzikaal leiders

Als je met een groep muziek gaat maken heb je een muzikaal leider nodig. De muzikaal leider zorgt er niet alleen voor dat iedereen in hetzelfde tempo speelt, maar zorgt ook voor de muzikale kwaliteit én voor het speelplezier. Elke afdeling van de Harmonie heeft een eigen muzikaal leider en wij stellen ze graag aan je voor.

anita

Anita Berrier | geeft blokfluitlessen sinds 2014 | op 9-jarige leeftijd begonnen met blokfluit spelen | op 10-jarige leeftijd begonnen met dwarsfluit spelen | sinds 14-jarige leeftijd lid van de Harmonie Gorssel – Eefde | speelt fluit en piccolo | werkzaam op een zorginstelling en als invaljuf op basisscholen.

“Na eerst een paar jaar als hobby blokfluitlessen aan huis te hebben gegeven, beleef ik nu heel veel plezier aan het bijbrengen van de beginselen van muziek aan jonge, enthousiaste blokfluiters. Samen zingen, noten leren, ritmespelletjes doen en dan al vrij snel de blokfluit leren bespelen. Al heel snel kan je er leuke liedjes op spelen. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor mij is het samen muziek maken een waar feest.”

harry ten brinke
Harry ten Brinke | dirigeert sinds 2014 de miniharmonie en het jeugdorkest | opleiding conservatoria Enschede, Amsterdam en Zwolle | onderwijsaktes voor trompet klassiek en lichte muziek | einddiploma trompet uitvoerend musicus, D-trompet (piccolo) | praktijkdiploma harmonie-fanfare directie | studie baroktrompet bij Susan Williams in Den Haag | werkzaam bij Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur in Winterswijk (lesgeven, perscontacten, leiding bigband, coördinatie lichte muziek, organisatie en leidinggeven van grote projecten | gedirigeerd bij Advendo Lochem, Amicitia Geesteren en Crescendo Barchem | als trompettist actief (als solist) bij ad hoc ensembles en symfonie orkesten.

“Door steeds weer nieuwe en andere werkzaamheden op te pakken met een andere invalshoek heb ik een bredere kijk gekregen op de muziekpraktijk binnen de wereld van de amateurkunst. Deze ervaring wil ik graag inzetten bij de Harmonie, een club van fantastische mensen.”

jacob jansen
Jacob Jansen | dirigeert sinds 2003 het harmonieorkest | studeerde hoorn, compositie en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag | volgde studie docent muziek aan het conservatorium in Zwolle | werkzaam als docent muziek in het voortgezet onderwijs | verzorgt cursussen op het gebied van muziektheorie en –geschiedenis aan de volksuniversiteit in Arnhem | geeft inleidingen voor het Gelders Orkest | dirigeert muziekgezelschappen; van jeugd- tot bejaardenorkest, van musical tot oratoriumvereniging | componist van verschillende werken voor blaasorkest, symfonieorkest en kleinere ensembles | favoriete componisten zijn Mozart, Strawinsky, The Beatles, Yes, Genesis, Talking Heads, Steely Dan en Avenged Sevenfold.